Wednesday, April 2, 2008

JEDAN JE ŽIVOT? NEMOJ DA UMREŠ NEKREATIVAN! KREATIVNOST JE BITNA!



Ako su Almodovar, Cile Marinković, Rod Stjuart, Đule Van Gog, Džim Morison, Željko Samardžić, Joko Ono, Paolo Koeljo, Milenko Zablaćanski, Patrik Beson, Enki Bilal, Šinejd O’Konor, Zdravko Šotra, ostavili iza sebe nešto lepo, značajno i divno, zašto ne biste i vi?


Dosadno vam je i radili biste nešto inspirativno? Svuda oko vas su različiti zgodni materijali i korisne tehnike pomoću kojih možete da napravite mnogo toga zanimljivog.

Ubrizgajte dodatnu energiju u vašu sobu tako što ćete prefarbati zidove u boje krem, bež, žuto, oker, crveno i plavo. Kupite velike postere vaših omiljenih poznatih ličnosti i okačite ih, što da ne - ko vas sprečava? Zamislite da na zidovima svoje sobe koja je samo vaša, imate kaširane postere Če Gevare, Čarli Čaplina i Džimi Hendriksa.

Plafon ukrasite stotinama svetlećih zvezdica tako da gledano odozdo formiraju oblik srca; na taj način ćete svake večeri tonuti u san blaženo posmatrajući večni predmet vaše ljubavi i duhovnog spokoja.


Vaše, do sada nemo, bezlično i bezizražajno ogledalo okružite šarenim kamenčićima, biserčićima, šišarkama, žirovima, klikerčićima, sličicama iz žvaka, vinskim pampurima, limenkama uvoznih piva, iskorišćenim sijalicama i lampionima, i uz pomoć jeftinog silikona, učvrstite ih po obodu ogledala i od monotong parčeta stakla napravite svoj prolaz u neku vašu dimenziju koja će biti samo vaša. Čisto iz luckaste zabave na ogledalu napišite neke inspirativne poruke kao što su: “Menjam cimera koji hrče za cimerku koja uzdiše” ili jednostavno napišite “Ja te volim” na svim jezicima sveta.


Dozvolite sebi slobodu da na vratima svoje sobe napravite kolaž od starih novina, presovanog cveća, otpadaka stare tkanine, postera sa likovima vaših omiljenih glumaca (na primer Majkl Daglas), nekog nevažećeg dokumenta, šljokica, alu folije, etiketa uvoznih piva, čepova od Koka Kole i Fante i od drugih inspirativnih materijala i tako napravite svoj intimni maštoviti šareni kolaž ljubavi i čarolije.

Zabavite se dok crtate slatke male stvari, leptiriće i bubamare, onda ih pažljivo izrežite i zalepite svuda po sobi. Izgledaće originalno i fantastično za oko - pravi praznik za oči.U tako uređenom začaranom prostoru uskovitlanih boja duginog spektra nacrtajte voštanim bojama stilizovanu paučinu po uglovima plafona i tako će svi moći da vide koliko ste vi u stvari kreativni.


Skuvajte sebi ukusan čaj od mešanog šumskog voća, sipajte ga u šolju obojenu šarenim bojama, smestite se u svoj udboni kauč prošaran raznobojnim jastučićima od šarenog pliša i zamislite da vas je neko pozvao na maskenbal. Zamislite kako bi se obukli - da li bi to bio kostim Pirata, Pipi duge čarape, Supermena, Veštice, Karatiste, Vampira, ili bi jednostavno na svom licu nosili masku Mikija, Paje ili Šilje?

Kad pomislite na sve ovo, vidite koliko život ima mogućnosti i koliko je u stvari život jedno lepo mesto gde možete da razvijete sve svoje potencijale. Jednostavno, život je samo jedan , život kratko traje i iznenada se završava ne treba dozvoliti da sva ta kreativnost koju u sebi nosite ostane neostvarena. Ostvarite svoje potencijale!...Srećno!

6 comments:

Anonymous said...

dodao bih i umotvorine nikolaja velimirovica urezane na aluminijum obojen u zlatnu.

salu na stranu,
meni su neke od ovih ideja realno - OKej.

Anonymous said...

Ja sam poceo da koristim mish levom rukom- tako sam carobnu dimenziju iz ogledala preneo u svoju sobu!

*Idite u control panel, pa onda duplim klikom otvorite 'mouse' ikonicu i shtiklirajte recenicu 'switch primary and secondary buttons' tako da glavni klik i levoj ruci bude kod kaziprsta

Anonymous said...

Tako je
RECI NE MEDIOKRITETIMA!

Anonymous said...

ja sam toliko kreativna da nemam uopste potrebu sve to da radim.
moja soba i kompjuter su beli, da li to znaci da imam neki poremecaj kreativnosti?
pomozite mi, zarko zelim da izgledam onako...umetnichki, sto bi rekli, a daltonista sam.

katmandu said...

hahaha, zaista nadahnuto, mozhda treba dodati i ruchno napravljene zavese od dragih predmeta u kombinaciji sa kolazh papirom, nanizanih na konac i ukusno aranzhiranih oko prozora

GeorginA said...

Tvoje čarolije za vjenčanje radile su za mene. Zbog vaših ženidbenih čarolija, sada sam se oženio. Puno hvala Doc Obodo. Dugujem vam.contact Doc obodo Ovdje templeofanswer@hotmail.co.uk ili Whatsapp (+2348155425481)