Friday, February 22, 2008

KAKO SU ŽIVOTINJE PODNELE KOSOVSKU KRIZU !



Nedelja 17.02.2008... narod je najbolje zna kako se osećao tog dana...Složna i snažna, radna i vredna Srbija je ostala bez svoje desne ruke. To nas sve jako boli... i zauvek će ostati velika rana duboko uronjena u epitel naše nacionalne svesti. Kosovo je srce našeg srca.

Znamo kako je narod podneo ovaj šok, ali da li ste se zapitali kako su se u tu istorijsku nedelju osećali pripadnici životinjskog carstva? Da li je njima bilo nepodnošljivo kao nama ljudima ili su bile potpuno ravnodušne? Otišli smo u prijatnu popodnevnu promenadu do zološkog vrta, saznali kako su životinje Beo zoo vrta reagovale na nezavisnost Kosova!

Stanje u Beo zoo vrtu u nedelju se može opisati mnogim rečima, ali "ravnodušnost" nije jedna od njih.
Životinje su podivljale zbog proglašenja nezavisnosti Kosova!
Slonovi su mlatarali svojim surlama i izbacivali izmet pred posetiocima, nilski konj je besno ržući uranjao i izranjao iz vode kao da želi da kaže: "Zašto ste nam uzeli Kosovo?" Takođe, i on je deficirao i svojim repom raspršivao fekalije na sve strane u znak svog žestokog protesta i time pokazivao životinjsku neposlušnost koja je duboko utemeljena u građanskim normama savremenog državnog uređenja.

Krokrodil se prvi put posle Đinđjićeve smrti pomerio i to za dva metra u desno i time jasno pokazao svoj ideološki stav kada je u pitanju kosovska kriza.
Medvedić Knindža je bio van sebe. Njega je kosovska kriza najviše pogodila. Bezglavo se zaletao i udarao u rešetke kaveza. Bacao je kamenice na obližnji šalter i metlom koju je ukrao od čistačice udarao
je posetioce u zološkom vrtu koji su došli iz inostranstva. Jednoj holanđanki je čak razbio glavu. Tu ga je Vuk Bojović smirio, toplim zagrljajem i sedativima.
Crnac koji je već duže vremena paušalac u Beo zoo vrtu je stoički podneo jednostrano proglašenje nezavisnosti južne srpske pokrajine. Sedeo je miran, skamenjen u svojoj kućici koja je namenjena njemu, i jeo je banane. Nepomičan kao totem, on je samo gledao u pravcu Kosova i ispuštao zvukove tuge specifične za njegovu vrstu.

Jedino su žirafe koje su dovedene iz Amerika bile ravnodušne. Nadmeno sa visine, žvakale su slamu pokošenu sa srpskih pašnjaka, kao da ih nije bilo briga.

Životinje nekad osećaju više nego ljudi. Ta naizgled nesvesna bića znaju kad im neko uzima 15% teritorije, znaju to mnogo bolje nego naučnici ili političari. Sve ove životinjske vrste koje smo nabrojali predstavljaju samo mali deo slagalice koja se zove Životinjsko carstvo, carstvo koje nikad neće zaboraviti Kosovo. Jednostavno ta teritorija je označena kao srpska.

3 comments:

Anonymous said...

za sve one koji su ostavili strah u beogradu i uputili se ka kosovskoj mitrovici...

Anonymous said...

za sve ljude koji pishu grafite po zidu a nemaju veze sa kosovom ili rusijom=]

Anonymous said...

a sta su radili misevi? ah da njima nije mesto u zooloskom vrtu vec u podrumu...doduse niste spomenuli ni reakciju zaba kreketusa, zutih mrava i ostale gamadi...vidi se da odavno nisam bio u zoo vrtu. sad sam se setio da su kreketuse odavno postale domace zivotinje i koriste se u ekonomsko propagandnom programu kao ekoloski rasnosaci poruka, vrlo malo do nista ne kostaju, a
glasni su do zla boga. a posto smo ukapirali da deca uopste nisu fansy, roda skoro da i nema na ovim prostorima tako da i nemaju nekih prirodnih neprijatelja. a zute mrave kao i sve ostale insekte je zahvaljujuci njihovoj velicini vrlo tesko zatvoriti u zoo...